BLIKI | KONTICH

In 1978 startte Jan Bliki, na het afstuderen als meester wapen- en kolvenmaker aan de Luikse Wapenmakersschool, onmiddellijk zijn eigen zaak, waar hij steeds zijn passie voor kwaliteit heeft laten blijken. Hierdoor is de samenwerking, in volgorde van anciënniteit, ontstaan met:

Piotti
Piotti werd door ons reeds in de jaren 70 ontdekt, bewonderd en gevolgd. Sedert 1988 zijn wij hun exclusieve verdeler voor de Benelux. De familie Piotti bouwt luxewapens met een ongeëvenaard oog voor detail en is de laatste die AL zijn onderdelen in eigen atelier vervaardigt.

Bezoek de website van Piotti

 
Browning 
De hoofdzetel voor alle BROWNING wapens is in België! Tevens worden hun wereldwijd gerenommeerde ambachtelijke wapens nog steeds bij ons in Luik in "The Browning Custom Shop" vervaardigd. We zouden onszelf niet ernstig nemen, mochten we niet tot de uitverkoren hoofdverdelers van Browning behoren.

Bezoek de website van Browning

Heym  
Heym is onze favoriet voor grendelkarabijnen. Deze oude tante bestaat reeds van 1862, doch is voldoende innovatief om neven de klassieke grendelsystemen sedert 1996 eveneens een modern rechtaan grendelkarabijn te fabriceren. Beide modellen bestaan zowel volledig rechts-als linkshandig. Alle lopen worden bij hen in eigen huis gemaakt volgens de techniek van koude hamering. Hierdoor zijn ze toeleverancier van lopen voor vele andere merken.

Bezoek de website van Heym

Swarovski  
Wereldwijd vertrouwen hartstochtelijke jagers op de lange traditie en compromisloze kwaliteit van de Oostenrijkse Swarovski Optik. Geniet van de hoogste graad van waarneming! See the unseen!

Bezoek de website van Swarovski
 
Hull
De Engelse hagelpatronen HULL staan voor: zacht aan de schouder doch hard op het doel. Hull is een meester in het vervaardigen van patronen met lage gasdruk en hoge snelheid. Zij zijn de enige die als erkenning hiervoor een "Royal Warrant" gekregen in Groot-Brittannië. Exclusief voor de Belgische markt hebben we met hen een nieuwe krachtige 28gram staalhagelpatroon 12/70 ontwikkeld die de wettelijke max. toegelaten snelheid van 430m/sec haalt.

Bezoek de website van Hull

Beretta
Ondanks zijn 500-jarig bestaan en hierdoor de oudste wapenbouwer ter wereld, blijft deze fabrikant verrassend inoverend… Deze geweren zijn de meest gebruiks- en onderhoudvriendelijke uit ons assortiment.

Bezoek de website van Beretta

Zeiss
Zeiss maakt de dag langer! Niet alleen staat Zeiss synoniem voor hoogste kwaliteit. Zij hebben nu ook een nieuwe lijn van zowel verrekijkers - conquest -als vizierkijkers -Duralyt - op de markt gebracht die hen de prijs oplevert van beste koop. Sedert 2006 hebben we eveneens van hen het vertrouwen gekregen, zodat we nu tot de selecte ZEISS-CENTER's behoren.

Bezoek de website van Zeiss

Aya - Onze laatst bijgekomen partner sedert 2010  
Bliki verdeelt exclusief voor de Benelux de legendarische klassieke handgemaakte Spaanse AYA jachtgeweren. Dit traditioneel juxtaposé zijslotengeweer, beproefd voor alle staalhagelpatronen, kan voor een minimale meerprijs ook op uw maat gemaakt worden en is het beste alternatief voor een Engels jachtgeweer. Onze aanrader aan wie een ambachtelijk geweer zoekt, doch geen Londense prijzen wil betalen.

Bezoek de website van Aya

Export
Wij zijn één van de weinigen die in het Vlaams Gewest voldoen aan alle vereisten voor het verkijgen van exportvergunningen naar de meeste landen.

  • 10.png
  • Schermafbeelding-2018-02-15-om-15.07.02.png
  • 3.png
  • 7.png
  • Schermafbeelding-2018-02-15-om-15.07.14.png
  • 11.png
  • 6.png